Wijziging selectie TeamNL Handbalheren voor EK-kwalificatieduels

Na de spectaculaire winst van de TeamNL Handbalheren op Polen, komt de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson deze week bij elkaar voor de ontknoping in de kwalificatie voor het EK2022. Nederland neemt het in de laatste speelronde op tegen Turkije en Polen. De selectie is gewijzigd. Jeffrey Boomhouwer, Ivar Stavast en Tom Jansen kunnen niet aansluiten bij het Nederlands team, omdat zij in quarantaine moeten bij hun club. Jordy Baijens en Marnix Roos zijn opgeroepen.

Op donderdag 29 april spelen de TeamNL Handbalheren de uitwedstrijd tegen Turkije. Om 19:00 uur (18:00 uur Nederlandse tijd) start de wedstrijd in het Turkse Eskisehir. Drie dagen later, op 2 mei sluit de ploeg de kwalificatie af tegen Polen. In het Topsportcentrum in Almere klinkt het beginsignaal om 18:00 uur.

Het Nederlands team heeft goede kansen zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Bij winst op Turkije en een zege van Slovenië op Polen later op de avond, is Nederland, met nog een duel te spelen, zeker van de tweede plaats in de poule. Mocht dit scenario niet uitkomen, dan zal de thuiswedstrijd tegen Polen de beslissing brengen.

De formatie van bondscoach Erlingur Richardsson staat momenteel tweede in groep 5. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules plaatsen zich voor het EK 2022. Dankzij de knap behaalde resultaten, overwinning op Polen en gelijk spel tegen Slovenië, heeft Nederland ook een goede uitgangspositie voor de beste nummers drie klassering.