Wedstrijdverslag Heren 3

Dat het in de top van deze poule spannend zou gaan worden stond vooraf al vast. Het 2e herenteam van Helios en het 3e team van HABO gaven bij het uitkomen van het competitieprogramma al op en trokken zich terug uit de strijd. De mannen van Oranje Wit namen vorige week genoegen met een papieren nederlaag en bespaarden zich een roemloze aftocht uit Wanroij.

Vandaag kon ons 3e mannenteam deze competitie tegen Saturnus HS2 voor het eerst laten zien uit welk (BouwCenter Centen) hout ze zijn gesneden.

Good-old Bennie was als eerste in Bladel en navigeerde de rest om de omleidingen heen naar de prachtige nieuwe sporthal. De altijd betrouwbare Arno – klote voor hem dat z’n wekker niet te vertrouwen is – was ondanks z’n vergeten lunchpakketje toch nog tijdig in Bladel. Als laatste binnen en als eerste omgekleed in de zaal. Zulke mannen zijn niet  alledaags. Coach Marius had aan het einde van vorig seizoen al aangegeven zijn sturende rol langs het veld in te ruilen voor een plek in de opbouw waar zijn gedrevenheid beter tot z’n recht kon komen. Doelverdediger Frans was een solide slot op de deur en rustpunt in alle hectiek. Tim, gisteren nog stand-in bij het tweede, was weer goed op dreef en wist het net meermaals goed te vinden. De opbouwrij werd gecompleteerd door Erik H. die als een net geslepen kettingzaag bres op bres sloeg in de wankele verdediging. Vanuit de hoeken wisselden Sander, Koen en Robert het spervuur af met lepe draaiballen en geplaatste ‘binnenkant paaltjes’. Op de cirkel was Theo constant een sta in de weg en af en toe ook nog trefzeker.

Het veelal jeugdige Saturnus bedankte ons tijdens het afgroeten voor de ‘maar’ 29 tegendoelpunten en voor de 21 doelpunten die zij toch nog mochten maken.

Over twee weken spelen we op zaterdagavond thuis tegen Oktopus H2. Het tot dan toe nog ongeslagen Eindhovense studententeam is op doelsaldo koploper in onze poule, maar – zoals dat nu eenmaal gaat bij studenten – ze moeten nog veel leren………