Versoepeling maatregelen voor binnen- en buitensport

Bron: NOC*NSF

Het kabinet heeft vrijdag aangekondigd de coronamaatregelen voor de sport te versoepelen. Eerder deze week kwam er al meer ruimte voor de jeugd om langer buiten te sporten, nu komt er op buitensportlocaties ook meer ruimte voor 18-plussers en gaan ook de deuren voor de binnensport onder voorwaarden weer open. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari om 05.00 uur al in.

Voor de binnen- en buitensport gelden geen restricties meer voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte, al dient er wel rekening te worden gehouden met de anderhalve meter afstandsregels die verplicht is als die de sportbeoefening niet in de weg staat.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar wel een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor bepaalde voorzieningen binnen. Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. 

Onderlinge wedstrijden zijn binnen en buiten toegestaan binnen de eigen sportvereniging: anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

Kijk voor een overzicht van alle maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

We zien het als een grote verantwoordelijkheid dat we mogen sporten en we beseffen dat we dat op een veilige en verantwoorde manier moeten organiseren

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF

“Het is fijn dat ervoor gekozen is om de sport bij de eerste versoepelingen meer ruimte te geven, zowel binnen als buiten. Belangrijk ook, omdat we de afgelopen tijd de sportdeelname tot een historisch laag niveau hebben zien dalen, met alle gevolgen van dien voor de vitaliteit van onze bevolking”, reageert Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF.

“We zien het als een grote verantwoordelijkheid dat we mogen sporten en we beseffen dat we dat op een veilige en verantwoorde manier moeten organiseren”, vervolgt Van den Tweel. “We gaan nu meteen met al die sportclubs en hun vrijwilligers aan de slag om het sporten en bewegen binnen de nieuwe regels te organiseren. We zijn er natuurlijk nog lang niet en blijven ons ervoor inspannen om zodra het mogelijk is, de sport snel nog verder open te krijgen.”