Supergave beachhandbal clinic

Afgelopen zaterdagochtend stond in het teken van de beachhandbal jeugdclinic. Op deze schitterende zonnige dag trainde de nationale selectie jongens onder 17 voor een plek in jong Oranje op het aanstaande Europeese kampioenschap in Italië.

Bondscoach Danny Baijens en teammanager Albert Smit waren met hun voltallige selectie en staf naar Wanroij gekomen om van 9 tot 11 de jongens nog eens flink te trainen. Vorige week waren uit een groep van 32 al de beste 20 jongens geselecteerd. Uiteindelijk kunnen er maar 10 mee naar het EK waardoor alle selectiespelers hun uiterste best doen om de bondscoach te laten zien wat ze in hun mars hebben.

De Wanroijse jeugd was al vroeg aanwezig om naar de training te kijken. Vanaf 10 uur mochten de basisschooljeugd zelf meedoen op het beachveld. Een trainer van de nationale handbalacademie liet de kinderen allerlei oefeningen en trucjes met een bal zien en doen. Doordat er in estafettevorm werd gewerkt was ook het strijdelement aanwezig waardoor de kinderen zich flink in het zweet werkten.

Vanaf 11 uur was het de beurt aan de 12+ jeugd die zich al die tijd hadden verlekkerd aan de handbalcapriolen van de Oranje selectie. Ook zij mochten onder leiding van de nationale technische staf ervaren hoe beachhandbal aan de top wordt gespeeld.

Het was een zeer geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is en daarom ook zeker nog een keer terug gaat komen op ons programma. Welk nationaal team we dan gaan zien weten we nog niet maar hou onze diverse media maar in de gaten.