Sportief 2016

Kies de sport die het beste bij je past

Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Gelukkig is 1 januari ondertussen voorbij, want goede voornemens die op Nieuwjaarsdag in moeten gaan blijken in de praktijk geen lang leven beschoren . Nu maak je nieuwe plannen omdat je dat écht wilt.

2014410102228

Sportieve plannen; 2016 wordt jou jaar om echt serieus aan het bewegen te slaan. Je bent je ervan bewust dat je conditie ernstig te wensen overlaat, je wilt nu wat gaan doen aan je overgewicht, je wilt je psychisch prettiger gaan voelen door te bewegen, je wilt sterker worden of je wilt graag weer wat strakker in het vel zitten. Wat de reden is om te gaan sporten is eigenlijk niet eens belangrijk. Het gaat er vooral om dat de reden voor jou goed genoeg is. Een echte reden om door te zetten. Ook als je het per ongeluk een keertje niet zo leuk vind. 

imageDe stap van de theorie naar de praktijk begint bij de keuze van een sport. Die keuze laat je afhangen van de reden om aan het sporten te gaan. Wie iets aan zijn conditie wil doen, maakt een andere keuze dan iemand ie vooral spierkracht op wil bouwen. Toch doe je er verstandig aan ook andere overwegingen een rol te laten spelen. Want het moet ook leuk zijn. Misschien denk je dat hardlopen voor jou de beste keuze is om aan je conditie te werken. Dat zou best kunnen, maar als je bij eerdere pogingen na twee keer bent afgehaakt omdat je er niets aan vond, is het wel erg optimistisch om te denken dat het nu wel succesvol wordt.

 

 

MG_3893-300x200

Zorg er dan voor dat dit keer de omstandigheden of de voorwaarden zo zijn dat je het bijna zeker wel leuk gaat vinden. Er zijn verschillende manieren om je nieuwe sportieve leven leuk te houden. Maar meestal hoort keer op keer in je eentje ploeteren daar niet bij. Oké, het heeft z’n voordeel om met niemand rekening te hoeven houden. Maar andersom is er dan ook niemand die met jou rekening houdt.

 

 

 

 

stretching

Als je net begint zijn wat steun en zeker ook een stok achter de deur voor veel nieuwbakken sporters onontbeerlijk. Dus kies voor goede deskundige begeleiding en overweeg toch in groepsverband te sporten. Ook die uiterst individuele hardloper haalt meer uit zichzelf door in groepsverband te trainen. Het motiveert om ook de volgende keer weer te komen en ongemerkt doe je net een stapje meer.

 

 

 

sylviaNog steeds geen idee?

Misschien doe je er dan goed aan om op dinsdag- of donderdagavond eens de sporthal in Wanroij binnen te lopen. Je bent van harte welkom om te kijken of een aantal keer proef te draaien om te ervaren of handbal ook iets voor jou is.