Promotiespanning

Het eerste herenteam van Handbal Vereniging Wanroij had in de afgelopen competitie een riante voorsprong en uitzicht op promotie naar de hoofdklasse. De vraag was niet meer of, maar wanneer ze kampioen zouden worden en promotie naar de hoofdklasse veilig zouden stellen. Het moest een mijlpaal worden in de bijna 40 jarige clubgeschiedenis.

Trainer Ton Wolfs had er met zijn mannen 5 jaar naar toegewerkt en was er deze keer zeker van. Vorig seizoen spatte de droom nog uiteen toen in de nacompetitie een hoofdklasseticket op 1 doelpunt verschil aan hun neus voorbij ging.

Deze competitie zouden ze zich door niets en niemand laten tegenhouden. Totdat op 23 maart de overheid vanwege Corona maatregelen afkondigde die het NHV deed besluiten om de competitie vroegtijdig te beëindigen. Zonder kampioenschappen en zonder promoties of degradaties. Iedereen zou de competitie 2020-2021 starten in dezelfde poule. Een ontzettende kater was het gevolg.

De enige kans om toch te promoveren was een verzoekschrift naar de bond in combinatie met een vrijwillige degradatie of terugtrekking van een ander hoofdklasse team. Het lange wachten begon. Uiterlijk 15 april moesten alle clubs hun teams inschrijven voor de competitie. Aankomende week komt de bond met de voorlopige poule-indeling. Hopelijk hebben we op Bevrijdingsdag het bevrijdende nieuws dat er toch nog het glas kan worden geheven op de promotie naar de hoofdklasse.

Overigens is het ook voor de dames spannend. Doordat de eredivisie dames het komend seizoen wordt uitgebreid van 10 naar 12 teams komen de koplopers van de onderliggende divisies en klassen toch in aanmerking om door te schuiven. Zo ook voor de Wanroijse dames die kans maken om door te mogen schuiven naar de 1e klasse.

2 gedachten over “Promotiespanning

 1. Hoi allemaal,
  Dit zou geweldig zijn promotie voor de heren en dames door naar 1e klasse.
  Hopelijk gaat het gebeuren!
  Veel gezondheid en alle goeds voor jullie alle!
  Groetjes, Marjan Wintjes

  1. Mede dankzij jouw fysieke oefeningen als aanvulling op onze trainingen zijn de heren er in geslaagd om te promoveren naar de hoofdklasse. Hopelijk zien we elkaar weer snel op het trainingsveld.

Reacties zijn gesloten.