MHV’81 wint 1e in serie handbalderbies

Na iets meer dan een kwart eeuw stonden de heren van MHV’81 en HVW weer tegenover elkaar. De ploeg uit Mill won, zoals verwacht. Maar dat kostte de voormalig eerstedivisionist behoorlijk wat moeite: 21-17.

Het geduld van de handbalfans in de regio werd in elk geval beloond. Het duel was een echte derby. Sportief, maar beide teams vochten voor de overwinning. Dat MHV zich uiteindelijk tot winnaar mocht kronen, werd in HVW-kamp niet eens als een grote teleurstelling gezien.

De derby maakte ook duidelijk dat de Millse formatie nog niet helemaal geland is op het districtsniveau. Na de verplichte overgang van eerste divisie naar tweede klasse stopte Tiny van Katwijk als trainer, maar tijdens de derby zat hij opvallend genoeg toch op de bank. MHV zoekt namelijk nog steeds naar een coach.

De rentree van de derby leverde tevreden gezichten op in beide kampen. Bij de ene helft door de overwinning, bij de andere vanwege het goede spel. Derby één zit erop, maar er volgen er nog twee dit seizoen. Dat worden duels om naar uit te kijken, zoveel lijkt na de eerste confrontatie zeker.