Keepersclinic Jean Last

Vandaag (23/3) was het in Wanroij de middag van de handbalkeepers. Trainer Jean Last, al 30 jaar actief als keeperstrainer in het tophandbal en eredivisiekeeper Arjan Versteijnen waren in Wanroij te gast om de keeperstrainers en keepers van HVW en belangstellenden uit de regio uitleg te geven over het keepersvak. Alle technieken werden doorlopen. Vakkundig uitgelegd en geanalyseerd door Jean en voorgedaan door Arjan. Waarom doe je het zus en niet zo. De verschillende technieken en tactische tips. Hoe en waar ga je staan als keeper. Hoe geef je de aanvaller de schijn dat het doel heel groot en de keeper heel klein is, om vervolgens op het allerlaatste moment jezelf als keeper heel groot te maken en de aanvaller daarmee te verwarren en te ontregelen. Een schot op de lat of paal is geen geluk maar vaak afgedwongen.

Er was veel ruimte voor vragen en opmerkingen. Geboeid zaten we allemaal te luisteren naar de adviezen en aanwijzingen van deze specialisten. Na de uitleg mochten we het allemaal in de praktijk proberen. In drie groepen en op drie doelen werden de verschillende technieken geoefend. Zo konden we zelf ervaren hoe een goede techniek, houding en timing het mogelijk maakt om ballen te stoppen. De keeper is de belangrijkste speler van het team want de keeper bepaald uiteindelijk of het een doelpunt wordt en daarmee of we winnen. We hebben veel geleerd en genoten van deze middag.

Deze clinic staat niet op zich. HVW wil met een reeks van clinics met elk hun speciale aandachtsgebieden het technisch en tactisch niveau van het handbal in de regio naar een hoger niveau brengen. Daarbij zoekt het telkens de best verkrijgbare specialisten in handballand. Hou deze website en onze Facebook in de gaten voor toekomstige clinics.

Alle foto’s van deze clinic zijn terug te vinden op Facebook