Kampverslag 2018

Het zit er weer op, het handbalkamp 2018. We hebben een geweldig leuk weekend gehad bij de Kastanjes in Elsendorp.

Vrijdagavond 19 oktober ging het kleurrijke kamp van start met de opening. Van ieder team moest iemand meedoen met het toneelstuk. Hierbij werd veel gelachen, papagaai Lellebel (Ise) moest namelijk bij iedereen op de rug springen. De meiden D1 waren erg gecharmeerd van Flipje (Jasper), jammer genoeg werd hij onthoofd. Na de opening zijn we een spel gaan doen waarbij ieder team allerlei vragen moest beantwoorden over kleuren. Wist jij dat alle poesjes die net geboren zijn blauwe ogen hebben? Met de quiz konden verschillende kleuren verf worden verdiend wat nodig was om een mooi shirt te maken voor de teammascotte. De D3 had een groot varken bij zich, de meiden D1 hebben Flipje (Jasper) gebruikt als mascotte. Na deze activiteit hebben we een lekker broodje knak gegeten. Voor de D1 en C1 was de avond toen nog niet afgelopen! Ze zijn namelijk met de senioren nog gaan lasergamen in het bos. Ondanks dat er geen spoken in het bos liepen was het toch best eng, het was namelijk al pikkedonker. Na het lasergamen was het tijd om te gaan slapen voor iedereen, maar hier hadden de meeste nog geen zin in. Er werd tot diep in de nacht gekletst en chips gegeten.

De volgende ochtend moest iedereen weer op tijd op staan, de Kleurenkermis ging namelijk van start. De kermisdirecteur was al zijn geld verloren in het bos en had geen geld meer om een nieuwe kermis op te bouwen, taak aan ons om hem te helpen. Naast het geld zoeken kon ieder team 6 spellen doen in het bos waarmee geld verdiend kon worden. Een van de spellen was ‘de grijper’, hierbij werd één persoon geblinddoekt. De rest van het groepje moest de persoon leiden naar de knuffels die gegrepen konden worden. Bij de snoepkraam kon geld worden verdiend met komkommersjoelen. Nadat iedereen klaar was in het bos werd de touwtrekkraam geopend, ieder team verdiende hierbij een spuitbus in een kleur. Met het geld konden materialen worden gekocht om een eigen kermiskraam te bouwen. Aan het einde van de ochtend stond er een complete kermis op het terrein. Onder andere een draaistoel, blik gooien, touwtje trek en een kissing booth. De kraam van de waarzegger heeft het spel gewonnen, de 2 Rick-en hebben meerdere dames een mooie toekomst voorspelt.

’s Middags kon iedereen zijn eigen gang gaan. Er werd buiten gespeeld en geoefend voor de bonte avond. Tegen de avond nam de spanning toe, wie zou dit jaar het mooiste stukje hebben en gaan winnen? De presentatie van de bonte avond was dit jaar in handen van het gouden duo Jaspér en Robért, tussendoor zongen ze hun eigen hit. De optredens waren erg gevarieerd. De groene kikkers (E1) hebben moppen verteld, de heren waren roze ballerina’s, de dames blauwe smurfen. De D2 en D3 hadden een mooie dans, de D1 een zelfgeschreven liedje. De jury (K3) vond het lastig kiezen, maar de meiden C1 sprongen er toch echt uit met hun liedje ‘Rood’. Zij wonnen een mega Unicorn. Na de bonte avond hebben we nog even doorgefeest, de C1 was zo blij met hun overwinning dat ze maar niet naar bed toe wilden.

Zondagochtend zaten de meeste kinderen toch wel met kleine oogjes aan het ontbijt, het was lekker rustig. Tijd voor wat actie, dus we zijn allerlei minute to win it spellen gaan doen. Het waren gekke spellen waarbij je watjes met je neus in een kom moest doen, bekers om moest blazen met een ballon en een toren moest bouwen van moertjes. Na het spel heeft ieder team zijn eigen kampverslag gemaakt, die inmiddels al te zien zijn op de website en facebook.

Zondagmiddag is de alle jeugd gaan lasergamen in het bos, daarna was het tijd om weer richting huis te gaan.

Wij als activiteitencommissie vonden het weer een super leuk kamp! We willen daarom ook iedereen bedanken die is mee geweest. In het speciaal willen we de koks (Sjeel, Leo en Joost) bedanken die goed voor het eten hebben gezorgd en de ouders die de kinderen hebben weggebracht en opgehaald.

Binnenkort zal er een filmavond zijn waarbij we de film en foto’s van het kamp laten zien. 30 november is iedereen om 19.00u welkom in de kantine voor de film.

Groetjes, Erik, Rik, Anouk, Inge, Mieke, Ebby, Yvon en Roos

Filmavond kamp

Noteer in je agenda: 30 november filmavond kamp! Om 19.00u is iedereen welkom in de kantine voor de kampfilm. We hebben veel leuke dingen gefilmd, onder andere dat Rick met zijn billen in het bad met water valt. Dit wil je toch niet missen?

Hopelijk tot dan!

Groetjes de activiteitencommissie