Kampverslag

Na een ruig weekend op zee, zijn we weer veilig aan het vaste land in Wanroij. Het was een super gezellig, maar vermoeiend weekend met alle piraten.

Vrijdag vertrokken alle piraten met de huifkar richting Elsendorp, aangekomen bij het schip was het meteen een drukke bedoeling. Nadat iedereen zijn hut had ingericht, kon de opening beginnen. De piraten bleken niet bang te zijn voor een spannend piratenverhaal waarbij verschillende piraten vermoord werden. Daarna volgde het kamplied ‘Piraten van HVW’ onder het genot van een lekkere cocktail en piratenkoek.

De piratenvaardigheden werden vrijdagavond direct getest door middel van verschillende spellen, onder andere piraten scheren, bommen schieten, een piraat aankleden en pittige piratenvragen. Uiteindelijk bleek het team van de Dames A uit de beste piraten te bestaan.

’s Avonds laat op de avond volgde er nog een spannende spooktocht, er is heel wat gegild in het bos.

Zaterdagochtend werd iedereen vroeg wakker gemaakt. Na een stevig ontbijt was het tijd om schat te gaan zoeken! De boot van een stel goede piraten was namelijk veroverd door slechte piraten. De goede piraten waren op weg naar het onbewoonde eiland waar hun schat lag begraven. De kapitein was de enige die wist waar de schat lag, maar deze was overboord gegooid en dus naar de haaien. Taak aan de HVW-piraten de code te kraken, om er zo achter de locatie van de schat te komen. Door 10 spellen goed uit te voeren konden er aanwijzingen worden gevonden verdiend. Iedereen deed goed zijn best bij het kapitein koekhappen, kokosnoot gooien, piratensommen,  kapitein haak en de rest van de spellen. Tijdens de 2e ronde van het spel konden er nog meer aanwijzingen worden verdiend door piraten te tikken. Uiteindelijk bleek de code een telefoonnummer te zijn, door hier een bericht naar toe te sturen kwamen de piraten achter de locatie. De schat met nepgeld en chocolademunten werd snel gevonden!

Het schat zoeken had voor veel hongerige piraten gezorgd. Gelukkig hadden de koks de hele ochtend in de keuken gestaan om een lekkere lunch te maken. Nadat de buiken gevuld waren kon er die middag lekker gespeeld en uitgerust worden, de middag vloog voorbij. Iedereen is druk bezig geweest met oefenen voor de bonte avond, kleuren, tutten, spelletjes, snoepen en nog veel meer.

Het diner was weer een stevige piratenmaaltijd. De koks hadden vissticks en ribbelfrietjes en groente gemaakt, gevolgd door een schatkistijsje met tattoo!

De bonte avond was ook dit jaar weer spectaculair, er werd gestreden om de papagaai op het goude stokje. Piraten Annie en Sannie waren verdwaald op het eiland, maar vonden wel een schatkist en een kaart. Deze bleken voor de jarige Ise te zijn die 7 jaar werd, we hebben met z’n allen voor haar gezongen. Daarna hebben Annie en Sannie de bonte avond gepresenteerd. Er kwamen super leuke piratenliedjes en – dansjes voorbij. Nadat ieder team zijn punten had verdeeld, bleek dat de meiden E1 de beste waren. Zij wonnen de bonte avond. Er werd daarna nog tot in de late uurtjes gedanst, gekletst en spelletjes gedaan. De E en F jeugd was zo moe dat ze snel sliepen, dit was vrijdag wel anders…

Zondagochtend scheen de zon weer, tijd om op te staan! In het bos werd er Piratenstratego gespeeld, zowel de gele als de blauwe vlag zijn een keer veroverd.

Na een flinke kom tomaten- of erwtensoep was het tijd om nog de zwemvaardigheden van de piraten te testen. Een echte piraat moet toch kunnen zwemmen als hij van het schip wordt geduwd?! In het zwembad in Gemert bleek dat alle piraten super goed konden zwemmen.

Aan het einde van de middag kwam iedereen weer veilig aan land in de kantine van de sporthal. Sommige piraten konden nog maar net hun ogen open houden door de vermoeidheid, maar ze hebben zich wel bewezen als echte piraten tijdens het kamp. Daarom hebben alle E en F jeugd een piratendiploma gekregen. De dames A waren teleurgesteld dat ze geen diploma hebben ontvangen. Meiden bij deze, ook zonder diploma willen we jullie zeggen dat jullie echt mega goede, sterke, gezellige en stoere piraten zijn geweest tijdens het weekend!

Via deze weg willen we graag iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen om dit geweldige kampweekend mogelijk te maken

  • Koks Dian, Koen, Anne en Sjeel
  • Leiding van de jongste jeugd Eri en Anita
  • Alle spoken
  • Bonte avond presentatoren Anneke en Sanne
  • Barman Harm en barvrouw Susan
  • Nachtwachten Helen, Karlijn, Maarten en Joey
  • Theo voor alle dingen waarmee je ons geholpen hebt

Ook willen we iedereen bedanken die is mee geweest op kamp, zonder jullie was het kamp nooit zo gezellig en leuk geweest!

Tijdens het kamp is er veel gefilmd. Een samenvatting van de film met alle hoogtepunten van het kamp willen wij jullie graag laten zien op vrijdag 20 november. Alle kampgangers zijn met hun ouders, broertjes en zusjes welkom om 18.30u in de kantine.

Tot dan!

Groetjes, de Activiteitencommissie

Linda, Erik, Anouk, Mieke, Inge, Lyz, Yvon, Rik en Roos