Kampverslag 2016: HVW aan het werk!

Daar issie eindelijk, het kampverslag! Enkele weken geleden was het weer zover, het jaarlijkse handbalkamp van HVW. Dat we het tijdens het weekend niet rustig aan zouden doen was duidelijk, het thema was namelijk dit jaar HVW aan het werk.

Vrijdagavond vertrok een volle bus richting Ommel, naar kamplocatie Ons Thuis. Er zaten allerlei beroepen in de bus, brandweermannen, schilders, kapsters, stewardessen, soldaten, fotografen, bloemisten en sportleraren. Bij aankomst werd iedereen ontvangen door de bazen van het kamp, de directeuren. Nadat iedereen zijn bed had opgemaakt en zijn zakken chips en snoep onder het kussen had gelegd kon het kamp echt beginnen.

Onder het genot van warme chocomel en zelf versierde cake vond de opening van het kamp plaats. Er moesten beroepen geraden worden, per team konden er vragen worden gesteld aan de persoon die een bepaald beroep voorstelde.

Na de opening volgde het openingsspel waarbij ieder team een logo moest ontwerpen. De teams moesten verschillende spellen doen waarbij er blokjes verdiend konden worden. Van deze blokjes konden glitters, frutsels en knutselspullen worden gekocht. Hiervan zijn uiteindelijk 8 prachtige logo’s ontworpen.

Na het openingsspel hebben we een lekker broodje knakworst gegeten, daarna was het tijd voor de jongste jeugd om naar bed te gaan.

Voor de D-jeugd, A-jeugd en senioren stond er nog een nachtspel op het programma. Een GPS-tocht in het bos waarbij iedereen elkaar flink bang heeft gemaakt. De E-jeugd heeft ondertussen een ander nachtspel gedaan, chips eten in bed en zo lang mogelijk wakker blijven. De jongens van de E hebben hierbij gewonnen.

Na een korte nacht was het al snel zaterdag. Er stond weer een spel op het programma waarbij het de bedoeling was uiteindelijk met je groepje een mooi bedrijf te bouwen. Voordat er gebouwd kon worden moest er natuurlijk eerst geld worden verdiend om materialen te kopen. In het bos konden allerlei spellen worden gedaan om geld te verdienen. Van koekjes sjoelen als bakker tot een fietsenbanden-parcours als fietsenmaker en rekenen als een account. Van al het verdiende geld zijn mooie bedrijven gebouwd. Onder andere een café nog mooier als de Batavier, een slagerij met meer worsten als Dick Derks en een mooie ambulance.

Na al deze activiteiten had iedereen honger gekregen. De pizzaatjes, worstenbroodjes, saucijzenbroodjes gingen er dan ook goed in!

’s Middags kon er lekker gerelaxt worden. Alhoewel, de meeste teams zijn druk bezig geweest met het oefenen voor de bonte avond en buiten spelen.

’s Avonds zijn er 2 werklieden op bezoek geweest op de bonte avond. Anton aus Tirol en zuster Clivia assistente van dokter Bernard hadden hun dagelijkse werkzaamheden laten vallen om de bonte avond te komen presenteren. Het niveau bij de bonte avond lag ook dit jaar weer hoog. Geweldige dansjes als schilders, kapsters, piloten, soldaten, sportleraren en fotografen. De heren kwamen dit keer goed voor de dag als brandweerman Sam, de dames hadden een bloemenwinkel waarin alle roddels van HVW werden besproken. Nadat iedereen zijn stem heeft uitgebracht, bleek de E1 de terechte winnaar. Ze hadden een heel mooi vliegtuig gemaakt. Na de bonte avond konden de voetjes nog even van de vloer. Daarna was iedereen zo moe dat het dit keer wel snel stil was op de slaapkamers.

Zondagochtend zijn we weer het bos in gegaan voor een spel. Er lagen allerlei stukjes van verschillende strips verspreid in het bos. Iedere groep moest zijn eigen strip bij elkaar gaan zoeken, ondertussen moesten er nog stiften geruild worden om 4 kleurplaten in te kleuren.

De koks stonden na het spel klaar met een lekkere lunch. De pannenkoeken zorgde ervoor dat we ’s middags nog energie hadden om naar de binnenspeeltuin te gaan, waar we ons nog goed vermaakt hebben. Aan het einde van de middag heeft de bus ons weer terug naar huis gebracht.

Als kampcommissie kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend! We willen iedereen bedanken die hier aan heeft bijgedragen. In het bijzonder willen we Karlijn en Saskia bedanken als begeleiding voor de jongste jeugd en de koks, Koen en Dian, voor het heerlijke eten.

Nog een jaartje wachten en dan mogen we weer! Wij kijken er in ieder geval al naar uit.

Groetjes de activiteitencommissie; Anouk, Inge, Linda, Rik, Erik, Yvon M, Yvon S, Mieke, Ebby en Roos