Kampverslag

Vorige week was weer het jaarlijkse handbalkamp. Wij als activiteitencommissie kijken terug op een super gezellig en geslaagd kamp!

Vrijdag 13 oktober verzamelde alle clowns, leeuwentemmers, goochelaars zich bij de kerk om richting Circus HVW te gaan. Het circus vond dit jaar plaats in de Coxse boerderij in Gemert, wij als circusdirecteuren stonden de kinderen daar op te wachten.

Bij de opening verraste clown Dirk ons met wat trucjes en mooie ballonkunstwerken. Na de opening zijn we gaan bingoën. Bij de circusbingo kon ieder team benen en armen van een clown, stiften en versiersels winnen om hier uiteindelijk een mooie trekpop van een clown van de maken. Voor de jongste jeugd was het daarna tijd om naar bed te gaan. De C- en D-jeugd waren natuurlijk nog lang niet moe, daarom zijn we om 00.00u ’s nachts nog maar het bos in gegaan voor een super spannend dierengeluidenspel. Chips eten op bed en zo lang mogelijk wakker blijven stonden niet op het programma, maar de C- en D-jeugd vond dit toch wel leuk om te doen.

Zaterdagochtend ging om 8.00u de wekker, na een heerlijk ontbijtje was het tijd om het bos in te gaan. Er was namelijk een gigantisch probleem, de circusdirecteur was vermist! Aan de groepjes de taak om dit mysterie op te lossen. In het bos liepen de clown, buikdanseres, goochelaar, vrouw van de directeur, een fan en olifantenverzorger rond. Door middel van opdrachten, aanwijzingen die in het bos lagen en door iedereen goed te ondervragen kon er worden achter gekomen waar de circusdirecteur was en wie hem had ontvoerd.

De zaterdagmiddag voelde als vakantie, lekker in het zonnetje in de korte broek buiten spelen. Ondertussen moest er natuurlijk ook geoefend worden voor de bonte avond.

Adriaan en Betsie kwamen de bonte avond presenteren. Er waren prachtige optredens van clowns en acrobaten. De goochelaars hebben ingewikkelde trucs gedaan. Met de olifanten en leeuwen act was de avond compleet. Uiteindelijk heeft de E-jeugd met Holland got clown gewonnen.

Na de bonte avond is er gedanst en was er nog een kampvuur.

Zondagochtend hebben we een circusparcours gedaan waarbij iedereen zijn circus-skills kon laten zien aan de rest. Ieder team moest eerst een ballonmannetje maken door zoveel mogelijk ballonnen aan iemand vast te maken. Daarna was er een circuitje waarbij er onderdelen waren als ballen gooien in de hoge hoed, lopen op stelten, hamburgerrollen, balansoefening en acrogym. Bij het finalespel liep iedereen als leeuwen op het veld, de bedoeling was zoveel mogelijk staarten te verzamelen. Alle groepjes waren erg fanatiek, maar uiteindelijk kon er toch maar een winnaar zijn van de snoepjestaart.

’s Middags zijn we gaan zwemmen bij Fitland in Gemert, we hadden het hele zwembad voor ons alleen en konden lekker spelen in het water met matten en ballen. Het laatste half uur hebben we nog wat wedstrijdjes gedaan. Daarna was echt alle energie van iedereen op en konden we lekker naar huis.

Als activiteitencommissie willen we iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit mooie kamp! We verheugen ons nu al op volgend jaar, noteer alvast in je agenda: 12 t/m 14 oktober 2018.

Groetjes de Activiteitencommissie,

Erik, Rik, Ebby, Yvon, Anouk, Inge, Mieke en Roos