Geslaagde online teambesprekingen

De eerste online teambesprekingen van dit jaar zijn prima verlopen. Het eerste damesteam beet de spits af, gevolgd door de HS1. Beide teams waren nagenoeg compleet inclusief staf en voor beide was het de eerste keer dat ze elkaar in deze samenstelling weer zagen en spraken sinds het stilleggen van de competitie. Sommige spelers onderhouden nog op ander vlak contact met elkaar, slaan samen een balletje op de tennisbaan of drinken nog af en toe samen een biertje. Maar dat is niet vergelijkbaar met de beleving van een handbalteam vinden ze.

Een deel van de groep was elkaar uit het oog verloren. Ze hadden elkaar helemaal niet meer gezien of gesproken. De hele Corona-situatie heeft voor de meesten wel impact op leven. Het 3x in de week met handbal bezig zijn valt weg. Dat is een gemis maar heeft soms ook een fijne kant. De druk van het moeten even niet meer hebben is voor sommigen een verademing. Maar kan ook een valkuil zijn. Helemaal niet meer sporten heeft ook z’n weerslag op je fysieke gesteldheid en gezondheid. Gelukkig kijken de meesten toch reikhalzend uit naar het hervatten van hun oude ritme. Lekker samen weer de sporthal in en daarna even samenkomen in de kantine.

Iedereen kwam even aan het woord en vertelde wat er sinds het in de pauzestand zetten was voorgevallen. Dat ging over sporten of anderszins fit blijven maar ook over verhuizen, verandering van werkomgeving en alles wat je normaalgesproken ook met elkaar deelt tijdens trainingsavonden. Ook werd – net als andere jaren – door sommigen al vooruit geblikt. Handbal ik volgend seizoen nog wel en in welk team? Corona heeft daar gelukkig geen grote invloed op gehad. De enkeling die aangeeft zijn/haar handbaltoekomst anders in te willen richten onderbouwt dat met normale argumenten als studie, leeftijd of fysieke gesteldheid.

Aankomende week zijn de HS2 aan de beurt gevolgd door DS2. Ook hier hopen we op een grote opkomst en een gemoedelijk gesprek. De deur voor deze online teambesprekingen staat elke 4 weken open voor wie dat leuk vind. De vurige wens van de meesten is echter dat de online teambesprekingen niet meer nodig zijn en we elkaar weer op de normale manier kunnen zien en spreken. Zodra dat veilig kan zullen we dat ook zeker weer gaan doen.