Emmanuel Mayonnade nieuwe bondscoach Nederlands Damesteam

Emmanuel Mayonnade is aangesteld als bondscoach van het Nederlands Damesteam. De Fransman heeft een contract getekend t/m de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. De nieuwe hoofdcoach staat op 22 maart voor het eerst aan het roer van de ploeg tijdens de oefenwedstrijd Nederland-Duitsland in Groningen.

Emmanuel (Manu) Mayonnade is een succesvolle clubcoach. Sinds 2015 is hij de hoofdcoach van de Franse club Metz Handball. Onder zijn leiding veroverde Metz de afgelopen drie jaar de landstitel, wonnen ze de beker in 2017 en acteert de ploeg op het hoogste niveau in de Champions League. Mayonnade is daarnaast drie jaar op rij verkozen tot Coach van het Jaar in Frankrijk.

“Ik ben blij en vereerd dat ik deze functie mag gaan vervullen. Nederland heeft veel goede speelsters, waar ik met mijn club Metz vaak tegen heb gespeeld. Ik ken de kwaliteiten van de speelsters, heb een duidelijk plan voor ogen en kijk er naar uit om met hen samen te werken”, vertelt Mayonnade enthousiast.

Het NHV is verheugd met de aanstelling van de nieuwe bondscoach. “Wij zijn blij dat we Emmanuel Mayonnade hebben kunnen vastleggen. Manu wordt geroemd om zijn tactisch en analytisch vermogen en zijn persoonlijkheid. Hij werkt bij Metz dagelijks met acht internationals van het Franse team en heeft goede resultaten geboekt met zijn club. Zijn ideeën over de aanpak richting ons team spreken ons zeer aan”, legt technisch directeur Paul van Gestel uit.

Aanvoerster Danick Snelder kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. “We zijn blij dat we van start kunnen met deze nieuwe bondscoach. Manu heeft veel zin om met ons aan de slag te gaan en kijkt met een frisse blik naar het team. Hij heeft bij Metz laten zien waar hij toe in staat is en wij hopen dat samen met hem bij het Nederlands team door te zetten.”

Carrière en prijzen Emmanuel Mayonnade:
–  winnaar van de Challenge Cup in 2011 met Mios-Biganos en 2015 met Bègles-Mios-Biganos
– kampioen van Frankrijk in 2016, 2017 en 2018 met Metz Handbal
– winnaar van de Coupe de France in 2009 met Mios-Biganos en 2017 met Metz Handbal
– finalist in de strijd om de landstitel in 2012 met Mios-Biganos en 2015 met Bègles-Mios-Bigano
– verkozen tot Coach van het Jaar in 2010, 2016, 2017 en 2018.