Echte handballers beheersen de regels

HandbalMasterz is ontstaan vanuit een initiatief van NOC*NSF. Diverse sportbonden – waaronder ook het Nederlands Handbal Verbond – hebben zich hierbij aangesloten.

HandbalMasterz is een bijzondere website waar je digitaal jouw kennis van de spelregels kunt vergroten. HandbalMasterz kent niet de spelregels als uitgangspunt, maar kijkt naar de praktijk door de spelregels te koppelen aan spelsituaties. Wij hebben vijftien spelsituaties benoemd. Ook hebben wij het taalgebruik aangepast aan onze belangrijkste doelgroep: de jeugd van 12 tot 18 jaar.

Per spelsituatie hebben wij spelregelvragen gemaakt, voorzien van o.a. actiefoto’s. Je kunt heel veel spelregelvragen oefenen en als je denkt dat je voldoende van de spelregels weet, kun je een eindtoets maken. Het oefenen kun je doen zonder dat je in hoeft te loggen: iedereen kan de site vrij gebruiken.

Wij zijn van mening: als je een sport beoefent, dat je ook de spelregels van de sport kent. De spelregels zijn bedoeld voor de spelers en de coaches. De scheidsrechters zien er op toe dat de spelers zich aan de spelregels houden. En dat de scheidsrechters dit corrigeren, als spelers zich hier niet aan houden. Als je de spelregels kent, begrijp je de beslissing van de scheidsrechter beter. Het accepteren van de beslissing van de scheidsrechter verhoogt het wederzijds respect. Daarnaast kun je als speler ook voordeel halen uit je kennis van de spelregels. Je kunt bijvoorbeeld snel reageren als je weet dat je een vrije worp of een uitworp mee krijgt. Met behulp van HandbalMasterz en het spelregelbewijs gaan we samen naar een veiliger sportklimaat!

Nieuwsgierig?
Ga nu al naar www.handbalmasterz.nl en begin met oefenen op je PC, tablet of smartphone. Je kunt ook met je team oefentoetsen maken. Op de website handbalmasterz.nl vind je nog veel meer informatie.

Je eindtoets doe je met je eigen login. Er ligt voor ieder lid een login klaar bij de club.

Veel succes!