De nieuwe 1,5 meter cultuur

Wat gaat er straks allemaal veranderen als we weer mogen gaan handballen? Heb jij de corona app al geïnstalleerd om straks te kunnen zien wie van je tegenstanders besmet is geweest? En mag je de scheidsrechter nog wel een hand geven?

Speciale handschoenen en mondkapjes met het clublogo zijn in bestelling en de shirts krijgen allemaal nieuwe bedrukking met de tekst “AUB 1,5 meter afstand houden”.

Het NHV is in nauw overleg met de Internationale Handbal Federatie om de spelregels aan te laten passen. Hars wordt verplicht want dat blijkt de verspreiding van het virus juist tegen te werken. Scheidsrechters moeten nog worden bijgeschoold naar de nieuwe 1,5 meter norm. Wie straks te dicht bij komt krijgt eerst een waarschuwing en daarna rood met een aantekening van onveilig gedrag in de corona app.

Als binnenkort premier Rutte het verbod op teamsporten weer opheft dan hopen we jullie allemaal weer snel op het handbalveld te zien en bij te kunnen praten over de gevolgen van corona op onze handbal.

Voor nu; blijf gezond en volgt de handbalontwikkelingen via onze site, Facebook en de Nieuwsflits.