Dames A1 boeken een goede 22-10 overwinning

De keuze om de DA1 en DB1 samen te voegen en in te schrijven voor de DA competitie was bij aanvang van de competitie onderwerp van discussie. Was het niveau niet funest voor het spelplezier van deze meiden? Konden ze hun ‘mannetje’ wel staan? De eerste helft van de competitie zit er op en de balans is opgemaakt.

Mixed-up, de tegenstander van vandaag, was bij aanvang van de competitie al een keer verslagen met 9-13. Nadien hadden onze DA1 gewonnen in de 3e en 9e ronde. Met 6 bevochten punten en een 8e plaats begonnen de meiden aan de 2e competitiehelft.

Dat het spel van onze meiden intussen is gegroeid zie je aan alles af. Ze spelen lekker en onbevangen. Zijn voor niemand bang en knokken zich altijd weer terug, ook al zit het soms tegen.

Vandaag was het van het begin af aan duidelijk dat Mixed-up geen kans ging maken en dat de punten in Wanroij zouden blijven. Er werd goed samengespeeld en iedereen kwam aan bod om te scoren. De goed fluitende scheids grossierde in strafworpen die de dames om de beurt wisten te verzilveren. Yvon en Lisanne keepte voortreffelijk en draaide menig schot om in een break-out.

Coach Jasper kijkt tevreden terug op de 22-10 overwinning en complimenteert de meiden met hun inzet en progressie. Dat geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.