BouwCenter Centen onverminderd sportief actief

In Nederland ligt de competities door Corona stil. Dat betekend niet dat de sportieve ambities van BouwCenter Centen ook aan banden zijn gelegd.

Diverse jeugdteams van sportclub Urusi uit het Kenaiase Kisumu zijn afgelopen weekend gestart met hun voetbalcompetitie. Ze spelen in onder anderen door HVW gedoneerde tenues van BouwCenter Centen. HVW steunt sinds 2014 de Amara Foundation die lokaal sinds 2008 ondersteuning biedt aan ouderloze, kansarme en gehandicapte kinderen op het gebied van opvang en zorg, scholing, therapie en hulpmiddelen. Daarnaast bieden ze hulp aan volwassenen en aan kansarme jongeren.

Verbondenheid met elkaar, sportief bezig zijn verminderd het zinloos rond hangen en het vertonen van negatief gedrag, zoals drugs of criminaliteit. Hun grootste wens, van de volwassenen die de jongeren begeleiden en van alle spelers, is deelnemen aan de Nyanza Provincial League. De club / de jongeren hebben een behoorlijk niveau en mede dankzij Amara Foundation intussen ook de middelen om aan de Provincial League deel te nemen.

Wil je meer weten, kijk dan eens op https://www.amarafoundation.org/projecten/voetbalclub-urusi/ en op https://www.facebook.com/KisumuYouthFA/