Wedstrijdverslagen Heren 1

Vandaag mochten de heren 1 uit een poule van 4 uitvechten wie een ticket kreeg naar de hoofdklasse. Er stonden 6 wedstrijden van 2×20 minuten op het programma waarvan 3 met HVW deelname.

Onze eerste wedstrijd (2e van het programma) was tegen Lotus uit het Noord Hollandse Hoofddorp. We begonnen prima en hadden in de rust al een 15 – 7 voorsprong. In de tweede helft kregen vooral de wissels veel speelminuten en wisten ze ook te scoren. Eindstand 26 tegen 22 voor ons. Coach Ton kon tevreden terugkijken en was meteen alweer bezig met de volgende wedstrijd.

Onze tweede wedstrijd (4e speelronde) mochten we aantreden tegen LHV uit Leusden. Door iets wat slordig spel wist HVW de krachtverhouding niet om te zetten in voldoende doelpunten. Met rust was het 6 – 7 in ons voordeel. Na een iets minder moeizame tweede helft was ook de tweede overwinning een feit. Met 11 tegen 14 wisten de Wanroijse mannen een goede uitgangspositie te creëren voor de allesbeslissende laatste wedstrijd.

De laatste wedstrijd was tegen het eveneens ongeslagen Cirkeltijgers, een bont ensemble van Groningse handbalstudenten die vandaag een beter doelsaldo hadden opgebouwd. Winnen was dus de enige bruikbare oplossing voor HVW.

We begonnen redelijk aan deze wedstrijd met een gelijk opgaande stand. Halverwege de eerste helft schakelde de Cirkeltijgers een tandje bij en wisten wij niet meer zo goed het doel te treffen. Met rust keken we tegen een 10 – 5 achterstand aan. De tweede helft begon veel beter en onze opmars was begonnen. Met nog 10 minuten op de klok kwam de 12 -12 gelijkmaker op het scorebord. Via 13 -13 en 14 – 14 ontwikkelde zich deze thriller naar 15 – 15 en met nog 2 minuten op de klok werd het zelf 15 – 16 in ons voordeel. Ook de Cirkeltijgers hadden veerkracht en net voordat de laatste minuut inging wisten ze weer gelijk te maken. Wij streden de laatste minuut in overtal voor wat we waard waren maar het wilde helaas niet lukken. Met de eindstand 16 – 16 op het bord zijn de Cirkeltijgers zeker van een plaats in de hoofdklasse.

Onze 1e herenteam kan met trainer/coach Ton en assistent Koen terugkijken op een zeer succesvolle periode. Vorig jaar kampioen in de 2e klasse, dit jaar 2e in de 1e klasse en winnaar van de Brabantse beker. De kater van vandaag kan de glas van dit seizoen niet meer wegnemen. Mannen gefeliciteerd en op een even fantastisch en succesvol volgend seizoen.