Uitbreiding trainingsmogelijkheden buiten

Nu het weer het toelaat en we binnen nog niet vooruit mogen, traint de jeugd buiten op het beachveld en op de parkeerplaats voor het beachveld. Deze strook asfalt – het voormalige bitumveld – had niet de gewenste trainingsmogelijkheden voor handbal. Jeugdtrainers Jurgen, Frank en Paul hadden het plan opgepakt om zelf de nodige voorzieningen aan te brengen. Paul had bij z’n werkgever Wennekes Welding & Support voor een zeer gunstig prijsje aluminium ingekocht en een goal gelast. Nu (bijna) alle sneeuw was gesmolten was het zaterdag tijd voor de installatie. De goal zit permanent verankert en kan veilig worden gebruikt zonder dat parkerende auto’s er last van hebben. Met de goal is ook de juiste belijning voor een half handbalveld aangebracht.

Handbal op beach en zaal heeft grote overeenkomsten maar is technisch en tactisch toch heel verschillend. Beide handbalspelsituaties kunnen nu buiten naast elkaar worden getraind en dat is met de huidige sportmogelijkheden een uitkomst voor de jeugd. Hopelijk mogen en kunnen de senioren hier binnenkort ook gebruik van gaan maken.

De goal wordt binnenkort nog voorzien van de contrasterende rood-witte blokken zodat hij goed opvalt voor sporters en parkeerders.