HVW HS1 naar de finale

Wanroij 16 april 2019 – Vanavond stond de eerste van de twee halve finales van de Brabantse heren handbalbeker op het programma. HVW HS1 was al 3 jaar op rij halve finalist maar zag telkens het schip voortijdig stranden. Deze keer moest het lukken. HVW had thuis geloot tegen Internos HS1.

Deze Etten-Leurse ploeg speelt dan wel een klasse lager, het is een clubje met louter spelers uit voormalige (ere)divisie teams. Door de wol geverfde routiniers die prima op elkaar zijn ingespeeld en met twee vingers in de neus een verdediging in de luren kunnen leggen. Coach Ton had ze anderhalve week terug op hun laatste competitiewedstrijd zien spelen en was onder de indruk. Dit vertaalde zich in een extra zondagstraining als voorbereiding, wat tactische omzettingen en zeer nerveuze Wanroijse koppies op weg naar deze wedstrijd.

Internos opende de score waarna HVW meteen de aansluiting vond. Het HVW spel was in de eerste helft te langzaam. Internos had geen moeite met het tempo. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. HVW miste de eerste helft enkele opgelegde kansen en 7 meters. Dit resulteerde in een ruststand van 11 tegen 12 voor Internos.

De rust – en de preek van Ton – deed de Wanroijse heren goed. De hervatting begon met een 5-klapper voor HVW. Het tempo werd opgeschroefd en de angel werd uit de Etten-Leurse aanval gehaald. Een hele kleine opleving naar 17 – 15 werd weer rechtgezet naar 20 – 15. Doorlopend loerde HVW op de snelle tegenaanval waar Internos de conditie uiteindelijk opbrak. De laatste 10 minuten was er volledige controle bij de Wanroijse mannen. Beheerst werd de wedstrijd naar het eindsignaal gebracht. De mooie 26 – 22 overwinning geeft recht op de felbegeerde plaats in de finale.

HVW gaat in de finale de strijd aan tegen de winnaar van de andere halve finale; BeDo HS1 tegen Apollo HS2. Deze andere halve finale wordt gespeeld op maandag 29 april om 19:50 uur in Beek & Donk.

Extra bijzonder is dat het Nederland Handbal Verbond eind vorig jaar had besloten dit jaar alle Brabantse finales in Wanroij te laten spelen. Op zondag 19 mei is dit het speelschema: