Oranje Wit HS1 – HVW HS1

Na een goede voorbereiding van de heren senioren waren we klaar voor de competitiestart van het nieuwe seizoen. Zenuwachtig en vol goede moed vertrokken we rond de middag naar Helmond. Helaas moeten we dit seizoen starten met een aantal geblesseerde spelers. Met aanvulling van oudgediende heren 1 spelers stond er een goed, sterk en uitgebalanceerd team.

Omdat we vorig seizoen tijdens de uitwedstrijd de punten hebben laten liggen begonnen we sterk aan deze wedstrijd. De eerste helft konden we langzaam uitlopen en bleven we Oranje Wit telkens 1 a 2 doelpunten voor. Ruststand 12-14.

Tweede helft kwam Oranje Wit langzaam terug in de wedstrijd en ging de stand gelijk op. Beide team verzuimde om verder uit te lopen. Naast HVW kreeg ook Oranje Wit veel kansen om de wedstrijd te beslissen. Door balverlies, spanning, onnodige open kansen missen en publiek werd het een echte handbalwedstrijd met alles erop en eraan. Toen er nog 7 a 8 seconden op de klok stond kreeg HVW een goede kans om de wedstrijd te beslissen. Helaas ging deze bal via de keeper over de achterlijn en kon Oranje Wit in de tegenaanval. De aanval verliep goed en Oranje Wit scoorde de 23-22. Gelukkig werd dit doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd, omdat de tijdwaarnemer de klok stil had gezet. Na wat commotie in de zaal konden beide teams met een eindstand van 22-22 terug naar huis.

Aanstaande zondag zijn de heren weer in de Hoepel te bewonderen en zullen we vol trots onze nieuwe wedstrijdtenues laten zien.